

Women's participation in higher education in Southern Africa: understanding the regional scenario March 9, 2023 - Time: 14:00, Johannesburg (GMT + 2:00)



Lidia Arthur Brito Regional Director and Representative, **UNESCO Office in** Harare



Amon Murwira **Minister of Higher Education and** Tertiary **Education**, **Science and** Technology Development, Zimbabwe



Phil Mjwara Director-General, **Department of Higher Education**, Science and **Innovation, South** Africa



Registration: http://bit.ly/3ZD4rUg





Francesc Pedró Director, UNESCO International **Institute for Higher Education in Latin** America and the **Caribbean - IESALC**

Peter Wells Head of Education, **UNESCO Office in** Harare



Rovani Sigamoney Education Programme Specialist, UNESCO **Office in Harare**



Daniele Vieira Assistant professor, Federal University of Pernambuco

6-17 March 2023 INNOVATION AND TECHNOLOGICAL CHANGE EDUCATION IN THE DIGITAL AGE Progress toward gender equality







UNESCO Regional Office for Southern Africa (UNESCO Office in Harare) & UNESCO International Institute for Higher Education (UNESCO IESALC)

Women's participation in higher education in Southern Africa: understanding the regional scenario

9 March 2023

Duration: 75 min Time: 14:00 in Johannesburg (GMT + 2:00) Location: Zoom

<u>Agenda</u>	
14:00-14:10 10 min	 Introduction Lidia Arthur Brito, Regional Director and Representative, UNESCO Office in Harare Francesc Pedró, Director, UNESCO International Institute for Higher Education
14:10-14:30 20 min	 Women's participation in higher education in Southern Africa: understanding the regional scenario Daniele Vieira, Assistant Professor, Federal University of Pernambuco Peter Wells, Head of Education, UNESCO Office in Harare
14:30-14:40 10 min	 Guest speaker 1 His Excellency Amon Murwira, Minister of Higher Education and Tertiary Education, Science and Technology Development, Zimbabwe.
14:40-14:50 10 min	 Guest speaker 2 Dr Phil Mjwara, Director-General, Department of Higher Education, Science and Innovation, South Africa
14:50-15:05 15 min	 Questions and exchange Rovani Sigamoney, Education Programme Specialist, UNESCO Office in Harare
15:05-15:15 10 min	 Wrap-up Francesc Pedró, Director, UNESCO International Institute for Higher Education Lidia Arthur Brito, Regional Director and Representative, UNESCO Office in Harare